Dodela uverenja urednicima i dopisnicima

Dana 10. aprila 2016. godine u prostorijama Instituta za pravo i finansije održana je svečana dodela uverenja o uspešno završenoj praksi urednicima i dopisnicima.

Institut podržava mlade obrazovane ljude i uviđa važnost sticanja radnog iskustva za tok njihove buduće karijere, u skladu sa tim objavljen je i konkurs za praksu u oktobru 2015. godine.

Praktikanti u uredništvu su imali prilike da steknu praktično znanje o procesu selekcije kao i znanje o objavljivanju stručnih radova. Pored prilike da iskuse rad u timu, urednici su imali prilike da prođu niz praktičnih obuka koje se odnose na funkcionisanje samog uredništva, ali i obuka kojim su stekli veštine pregovaranja, poslovne komunikacije i druge. Dopisnici su imali prilike da uz pomoć urednika napišu kvalitetne stručne radove koji su potom bivali objavljeni na sajtu Instituta.

Ovoj svečanosti je prisustvovao i direktor Vuk Mirčetić, koji je lično i uručio uverenja praktikantima.

Praktikanti su prilikom obavljanja poslovnih aktivnosti pokazali izuzetnu motivaciju i želju za znanjem, stoga im Institut želi puno uspeha u daljem toku njihove karijere.