Konkurs: Stipendija za obuku za EU projekte (decembar 2018)

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jrgx1m6e’ admin_preview_bg=”]

Institut za pravo i finansije

u sredu, 21. novembra 2018. godine

objavljuje konkurs

za stipendiranje dve osobe za najviši nivo obuke za pisanje predloga projekata za EU fondove u organizaciji i sa sertifikatom Evropske trening akademije (EuTA – European Training Academy).

European Training Academy

Evropska trening akademija (EuTA – European Training Academy) je tim stručnjaka za oblasti EU fondova sa dugogodišnjim iskustvom u razvoju, pisanju i upravljanju projektima. Od oktobra 2014. godine do danas treneri EUTA su sproveli 118 treninga sa 1.914 učesnika u Srbiji, regionu Balkana i Briselu. U poslednjih 10 godina u okviru EU finansiranih projekata kao što su H2020, FP7, IPA, ERASMUS +, TEMPUS, EUREKA i drugi, treneri EUTA su u saradnji sa evropskim partnerima doneli u Srbiju više od 15 miliona EUR-a.

DECEMBARSKI SERTIFIKOVANI TRENING

Decembarski sertifikovani trening za pisanje predloga projekata za EU fondove “TRENING ZA PRIPREMU, PISANJE I FINANSIJSKO UPRAVLJANJE I ADMINISTRACIJU HORIZON 2020 PROJEKATA” održaće se u Beogradu u periodu od 7. do 15. decembra 2018. godine, a sastoji se iz dva nivoa:

  • Osnovnog (ukupno 3 dana: 7, 8. i 13. decembar), i
  • Naprednog (ukupno 2 dana: i to 14. i 15. decembar).

Nakon osnovnog nivoa treninga polaznici će biti osposobljeni da pišu predloge projekata za HORIZON 2020, TEMPUS, ERASMUS PLUS, IPA, COST, EUREKA i FP7, a nakon naprednog nivoa treninga naučiće kako da pripremaju budžet i kako da upravljaju projektima. Decembarski trening je inovirana i unapređena obuka koja se bazira na kombinaciji teorije, demonstraciji primera iz lične prakse trenera, radionicama i diskusijama. Institut stipendira polaznike za oba segmenta obuke.

KOTIZACIJA

Kotizacija obuhvata kompletnu obuku sa izradom sertifikata, materijale, vodič za pripremu i pisanje predloga projekata, osveženje i lagane obroke i iznosi 380E.

Moguće se prijaviti se i samo za Osnovni nivo treninga. Polaznici koji su u prethodnom periodu završili Osnovni nivo treninga, mogu se prijaviti za stipendiju za Napredni nivo treninga. Puna kotizacija samo za Osnovni odnosno Napredni nivo treninga iznosi 250E.

STIPENDIJA INSTITUTA ZA TRENING

Institut za pravo i finansije će sufinansirati dva buduća polaznika za oba nivoa obuke do 50%, tačnije do iznosa od 190E, tako da jednom polazniku ostaje 190E da uplati Evropskoj trening akademiji na ime kotizacije umesto punog iznosa.

USLOVI KONKURSA

Institut će stipendirati dva polaznika od kojih će jedan biti iz redova članova Instituta za pravo i finansije, MEF fakulteta kao strateškog partnera Instituta i ostalih organizacija saradnika, a drugi eksterno, odnosno iz redova onih koji ne pripadaju timu Instituta za pravo i finansije.

Konkurs za stipendiranje se otvara u sredu, 21. novembra i otvoren je do nedelje, 2. decembra do 17:00. Komisija će doneti odluku o konačnim rezultatima istog dana i javiti svim aplikantima do ponedeljka, 3. decembra do 19:00, kako bi budući polaznici mogli da blagovremeno isplaniraju svoje vreme.

Aplicira se slanjem mejla na office@ipf.rs, sa naznakom „Prijava na konkurs za stipendiranje – EU projekti“. U okviru prijave, aplikanti šalju CV i rečenicu u kojoj eksplicitno prihvataju da dobiju stipendiju ukoliko budu odabrani (na primer: “Ovim izjavljujem da prihvatam da dobijem stipendiju u vidu sufinansiranja u iznosu od 190E“).

Prednost prilikom selekcije će imati oni kandidati za koje komisija proceni da će imati više benefita od same obuke, kao i da će uspešnije moći da iskoriste sama znanja koja steknu na obuci. Dodatno, aplikanti mogu da obrazlože potrebu za pohađanjem baš ove obuke.

Na ovaj način Institut pokazuje da kao društveno odgovorna institucija prepoznaje tešku finansijsku situciju u kojoj se nalaze svi građani Srbije, a pre svega mladi, te da želi da ulaže u dodatno obrazovanje mladih.

Više informacija o samoj obuci i European Training Academy možete pogledati na zvaničnom sajtu EuTA (srpska verzija sajta) ili kontaktiranjem organizatora, gospodina Ratka Bojovića na info@euta.info I +381.69.822.09.14.

[/av_textblock]