Konkurs: Stipendija za obuku za EU projekte (novembar 2016)

Institut za pravo i finansije objavljuje konkurs za stipendiranje dve osobe u vidu sufinansiranja za prestižnu sertifikovanu obuku za pisanje predloga projekata za EU fondove pod nazivom NAPREDNI TRENING ZA PISANJE I UPRAVLJANJE PROJEKTIMA ZA EU FONDOVE. Institut sufinansira navedenu obuku u iznosu od 50%.

eutaOvu petodnevna obuka će se održati u Beogradu u periodu od 18. do 26. novembra 2016. godine organizuje European Training Academy, a sastoji se iz dva nivoa – osnovnog (ukupno 3 dana: 18, 19. i 24. novembar) i naprednog (ukupno 2 dana: i to 25. i 26. novembar). Nakon osnovnog nivoa treninga polaznici će biti osposobljeni da pišu predloge projekata za Horizon 2020, a nakon naprednog nivoa treninga naučiće kako da pripremaju budžet i kako da upravljaju projektima.
Institut stipendira polaznike za oba segmenta obuke.

Polaznik ove obuke dobija dva sertifikata, za uspešno završena oba nivoa obuke.

Kotizacija obuhvata kompletnu obuku sa izradom sertifikata, materijale, vodič za pripremu i pisanje predloga projekata, osveženje i lagane obroke i iznosi 350E.

Institut za pravo i finansije će sufinansirati tri buduća polaznika za oba nivoa obuke do 50%, tačnije do iznosa od 175E, tako da jednom polazniku ostaje 175E da uplati na ime kotizacije umesto punog iznosa.

Jedan od polaznika će biti biran interno, iz redova Instituta (članovi, urednici, predavači, saradnici, konsultanti), drugi eksterno u koji spadaju svi oni koji ne ispunjavaju prvi uslov, a treći stipendista koji će dobiti stipendiju, biće odabran iz reda MEF – Fakulteta za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije, strateškog partnera Instituta (samo studenti).

Konkurs za stipendiranje traje trinaest dana i otvoren je do subote, 16. novambra do 17:00. Komisija će doneti odluku o konačnim rezultatima istog dana i javiti svim aplikantima tog dana do 19:00.

Svi dobitnici stipendija će dobiti i besplatnu godišnju članarinu u Institutu, kao i mogućnost da učestvuju u pisanju nekog od projekta u ime Instituta za pravo i finansije.

Aplicira se slanjem mejla na office@ipf.rs, sa naznakom „Prijava na konkurs za interno stipendiranje“ ili „Prijava na konkurs za eksterno stipendiranje“ ili „Prijava na konkurs za MEF stipendiranje“ u zavisnosti od toga na šta se aplicira.

Uslovi za apliciranje za interno stipendiranje:

  • Član Instituta u vreme slanja aplikacije;
  • CV;
  • ROK:  16. novambar do 17:00.

Uslovi za apliciranje za eksterno stipendiranje:

  • CV;
  • ROK:  16. novambar do 17:00.

Uslovi za apliciranje za MEF stipendiranje:

  • Student MEF-a;
  • CV;
  • ROK:  16. novambar do 17:00.

Na ovaj način Institut pokazuje da kao društveno odgovorna institucija prepoznaje tešku finansijsku situciju u kojoj se nalaze svi građani Srbije, a pre svega mladi, te da želi da ulaže u dodatno obrazovanje mladih.

Više informacija o samoj obuci i European Training Academy možete pogledati na zvaničnom sajtu EuTA (srpska verzija sajta) ili kontaktiranjem organizatora, gospodina Ratka Bojovića na info@euta.info I +381.69.822.09.14.

bc47