O Institutu za pravo i finansije

Institut za pravo i finansije se bavi funkcionalnim obrazovanjem i neformalnom edukacijom putem organizovanih sertifikovanih obuka, seminara, tribina, kao i informisanjem, istraživanjima i analizama javnog mnjenja i tržišta.

Specijalizovan za održavanje interdisciplinarnih obuka, IPF omogućava sticanje u praksi primenjivih pravnih, ekonomskih, politikoloških i komunikoloških znanja i veština.

Institut deluje i na polju društvenog razvoja, uz unapređenje profesionalnih pozicija mladih kroz programe celoživotnog obrazovanja, profesionalne orijentacije i obuka za nezaposlene, kao i putem praksi.

Institut se bavi i objavljivanjem publikacija, sa ciljem upoznavanja relevantnih tema iz domena prava, ekonomije i politike, kao i informisanjem o aktuelnim društvenim temama.

Od svog osnivanje, marta 2012. godine, IPF je ostvario i uspešnu saradnju sa eminentnim ličnostima i organizacijama iz javnog i privatnog sektora koji su ponudili svoja iskustva i znanja zainteresovanim polaznicima.

Misija

Obuke su koncipirane da kroz teorijske uvode i pragmatične zadatke i primere pruže nova saznanja, neophodna u savremenom poslovnom svetu.

Misija Instituta je da obezbedi najkvalitetnije programe neformalnog obrazovanja, inovativnim naučno-istraživačkim pristupom.

Vizija

U okviru obavljanja svih svojih delatnosti IPF zadržava neutralan stav, podržavajući ideje akademske čestitosti, vladavine prava, moderne tržišne privrede, a svako propagiranje ideoloških, političkih, diskiminativnih i manipulativnih stavova je strogo zabranjeno i sankcionisano.

Cilj

Tim Instituta čini mreža eksperata iz domena prava, finansija i biznisa – eminentni profesori, advokati, brokeri, licencirani međunarodni predavači. Celokupni tim za cilj ima jačanje profesionalnih kapaciteta i kompetencija polaznika, kao i usavršavanje postojećih veština i znanja u skladu sa inovativnim pristupom obrazovanju.

NAPOMENA: Davanje besplatnih pravnih i biznis saveta ne spada u delatnost organizacije, međutim Institut može zainteresovanim građanima preporučiti relevantne stručnjake i saradnike iz potrebne oblasti.