Formiran Nacionalni komitet za pripremu srpske delegacije za odlazak u Soči

U ponedeljak, 08. maja 2017. godine, formiran je Nacionalni komitet za pripremu delegacije Srbije za odlazak na XIX Svetski festival omladine i studenata, koji će oktobra biti održan u Sočiju. Sporazum je potpisan u Palati Srbija, uz podršku ministra Vanje Udovičića i predstavnika Ministarstva omladine i sporta i Kancelarije za Kosovo i Metohiju. U formiranju Komiteta je učestvovalo 12 organizacija, a jedna od njih je i Institut za pravo i finansije, u čije ime je sporazum potpisao direktor Vuk Mirčetić.

U prethodnom periodu Institut za pravo i finansije potpuno je besplatno i prijateljski stavio na raspolaganje svoje resurse i logistički aktivno pomogao sam promotivni i period. Kao deo Nacionalnog komiteta, Institut će nastaviti da pomaže aktivnosti u vezi sa festivalom u Sočiju, s obzirom da smatramo da je ovaj projekat od izuzetne važnosti za sve mlade, te je potrebno mladima dati mogućnost da se upoznaju sa festivalom i da uzmu učešće.
Festival će oktobra u Sočiju okupiti više od 20000 mladih iz preko 150 zemalja, dok će delegaciju Srbije činiti 150 najuspešnijih mladih čiji  će zadatak biti da na najbolji način predstave našu državu.

Više informacija i prijave na: russia2017.com